Putovanja last minute / Putovanja za starije

Prednosti samostalnog putovanja – solo na put

Prednosti putovanja na samo

Prednosti solo putovanja – na samo

Ako volite putovati, ali ne u društvu drugih ljudi, već samostalno želite istražiti nove gradove i zemlje, tada je za vas idealno rješenje putovanje na samo – solo putovanje . Postoje mnoge prednosti u putovanju na samo, a u ovom članku ćemo vam reći koje su neke od najbitnijih.

Glavni razlog za odlazak na samostalno putovanje je to što imate potpunu slobodu. Možete ići gdje god želite, posjetiti parkove, muzeje, dućane ili što god bi ste mogli poželjeti u tom trenutku.

Jedan dan možda poželite ići u razgledavanje prirodnih ljepota i krajolika, drugi dan pogledati neki strani film, dok treći dan vam se možda neće dati ništa, pa ćete ostati u hotelu i spavati.


Što god da vam se radilo u određenom trenutku, možete napraviti, vi ste gospodar svog rasporeda.

Lakše ćete upoznati nove ljude ako putujete sami. Kada putujete u grupi s jednom ili više osoba, onda imate svoj vlastiti mali zatvoreni društveni krug. Tog zatvorenog kruga nema kada putujete sami, te tako ćete lakše upoznati nove strane ljude, bili oni lokalni stanovnici zemlje koju posjećujete ili drugi turisti, koji poput vas putuju svijetom.

Možda vam se čini čudno na prvi pogled, ali samostalno putovanje može biti jeftinije od putovanja s prijateljima. Nemate potrebu odlaziti u kafiće i plaćati runde pića ili odlaske u skupe restorane, već možete ići na ručak u obližnju zalogajnicu ili kupiti nešto brzo gotovo i jednostavno iz trgovine.

Također možete lakše doći do smještaja koji su predviđeni za samo jednu osobu i mnogo jeftiniji od iznajmljivanja sobe u hotelu. Neki se boje odlaska na samostalna putovanja zbog sigurnosnih razloga, misle da čim dođu u novu zemlju da će ih netko opljačkati ili oteti. To naravno nije istina i ako pridržavati par jednostavnih pravila, neće vam se ništa loše dogoditi.

Nemojte se kretati mračnim i sumnjivim ulicama, hodajte dobro osvijetljenim ulicama s mnogo ljudi, pazite na svoje stvari i uvijek budite barem malo na oprezu. Ako se toga pridržavate, nemate se čega bojati. I na kraju, moći ćete se bolje upoznati sa samim sobom. Nećete se morati brinuti oko drugih, biti ćete prepušteni sebi na volju i radit ćete ono što vi želite.  Za više savjeta pročitajte prevare i lopovi na putovanjima .

Bolje ćete se upoznati sa samim sobom, možda postati svjesni nekih stvari o sebi koje do sad niste znali i opustiti se od druženja sa obitelji i prijateljima.

Ako ipak smatrate da nije to za Vas, pogledajte prednosti putovanja u dvoje.

One thought on “Prednosti samostalnog putovanja – solo na put

  1. Pingback: Putovanja za Novu godinu 2014 | putovanja lastminute

Comments are closed.