Putovanja Indija / Putovanja last minute

Putovanja – Indija

putovanje u indiju - posjetite taj mahal, indija, povoljna putovanja

Taj Mahal – Indija

Jedna od najvećih država na svijetu, Indija je zemlja koja sve turiste i posjetitelje dočekuje otvorenih ruku i sa smješkom na licu. Svojom specifičnom kulturom, klimom i prirodom doziva posjetitelje željne avanture ili opuštanja u toplom indijskom podneblju.

Kako bi ušli u indiju potrebna vam je turistička visa, za koju se zahtjev podnosi u indijskom veleposlanstvu. Potrebna vam je važeća putovnica, dvije fotografije i nekoliko ispunjenih formulara kako bi ste se mogli prijaviti za turističku visu. Nakon prijave potrebno je čekati u prosjeku tjedan dana kako bi se zahtjev obradio.

Putovanje do Indije ne bi trebao biti problem, osim ako nemate strah od letenja, jer u svakoj zračnoj luci možete pronaći letove za Indiju.  Čak i ako ne uspijete pronači direktan let, uvijek se može naći zračna linija sa presjedanjem, te pomoću takve možete doći do Indije. Letovi u prosjeku traju 6 do 8 sati, a na aerodromu će vas dočekati sa toplim pozdravima i smješkom. Najisplativija su last minute putovanja koje možete rezervirati nekoliko tjedana prije polaska.

Novčana valuta koja se koristi u Indiji je indijski rupij, te pri dolasku u državu možete promjeniti svoje novce na aerodromu ili u jednoj od banaka. Uz novac, u većini dućana za plaćanje možete koristiti i kartice poput American Express-a, Diners, Vise, Mastercard i druge. Mnogo trgovaca zna pričati na engleskom, tako da komunikacija ne bi trebala biti problem.

Većina trgovina, kao i poštanski ured i javne službe rade većinu dana od 9 ujutro do 18 posljepodne, dok Banke radne mnogo kraće, radnim danima od 10 do 14, a vikendom od 10 do 12. Preporučeno je kupovati vodu za piti u trgovinama, zbog loše kvalitete vode u vodovodu.

U Indiji postoje mnoge poželjne turističke atrakcije, te vam svakako preporučujemo da za vrijeme svog boravka posjetite barem neke od njih. Jedna od tih turističkih lokacija je Taj Mahal, jedno od sedam svjetskih čuda, koje je izgrađeno kao simbol ljubavi. Svojim prekrasnim izgledom i veličinom mami stotine tisuća zaljubljenih turista da ga posjete, razgledaju i slikaju se ispred njega.

Ako bi ste željeli posjetiti Indiju, svakako provjerite cjenik za last minute daleka putovanja.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s