Putovanja last minute / Putovanja u Njemačku

Putovanje Berlin – Njemačka

odlazak na putovanje u berlin - putovanje u njemačku, njemačka

Berlin po noći

Spoj drevnog i modernog, bogate kulturne baštine i napredne metropole, Berlin je grad gdje svatko može naći nešto za sebe, bez iznimke. Glavni i najveći grad Njemačke, Berlin je idealno mjesto za one koji se žele opustiti, razgledati prirodu i drevne dvorce, kao i za one koji traže najnovije proizvode i usluge koje pruža moderna civilizacija. Za one koji ne žele ići na last minute putovanje, koji ne vole daleka putovanja kao što su putovanje u Kinu, putovanje u Tursku ili putovanje u Egipat, ovo je pravo rješenje za njih.

Prednost Berlina je, što je relativno blizu, te u samo nekoliko sati se možete nalaziti nasred glavnog trga i početi sa svojim razgledavanjem grada. Opcije za putovanje su razne, te možete birati između aviona, vlaka, autobusa ili osobnog automobila.

Avioni su daleko najbrži način prijevoza, koji traje samo sat vremena od Zagreba do Berlina. Željeznice su malo sporije, ali još uvijek prilično brze i zahvaljujući ulaganjima, suvremene i dobro opremljene.

Berlin je veoma stari grad, koji svoje korijene vuče još iz 13. stoljeća, te sa svojom bogatom kulturom neće nikoga ostaviti ravnodušnim. U gradu možete naći mnoštvo raznovrsnih muzeja, umjetničkih galerija, povijesnih zgrada, crkava, te mnogo drugih lokacija koje će zadovoljiti svačije želje i potrebe.

Neke od lokacija koje vam svakako preporučujemo da posjetite je jedan od zooloških vrtova. U Berlinu se nalaze dva zoološka vrta i jedan akvarij, koji svojom ogromnom zbirkom životinja privlače tisuće posjetitelja iz dana u dan. Berlin Zoo se nalazi u zapadnom djelu grada, te u svom sklopu još ima i akvarij, te je poznat diljem svijeta kao zoo s najvećom kolekcijom svih vrsta životinja.

Uz sve to možete pronaći još i gomilu parkova za opuštanje i odmaranje, brojna kazališta i kina, suvremene trgovine s najnovijom robom diljem svijeta, te sportski tereni i toplice za opuštanje. Trgovina ima svakakvih, od velikih trgovačkih centara, do malih privatnih trgovina.

Najviše se preferira plaćanje eurima, a od kartica koje su prihvaćene su jedino Visa i MasterCard, ali ne na svim mjestima, stoga je najbolje sa sobom uvijek imati određenu količinu novaca.

Šetnjama kroz grad možete uočiti brojne restorane koji vas mame svojim neodoljivim mirisima domaće kuhinje. Na izbor vam se nude mnogobrojni specijaliteti od kojih će vam narasti zazubice, te se uz ukusnu hranu možete osvježiti nekim od raznih njemačkih vrsta pive.

Grad prepun nezaboravnih doživljaja i prekrasnih građevina, tko ne bi želio barem jednom otići na putovanje u Berlin? Cijene za last minute putovanje u Berlin možete saznati na Europa last minute cjenik

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s