Putovanja last minute

Putovanje s malom djecom

malisani i put - odlasci na putovanje s djecom

Na put sa malom djecom

Oduvijek ste željeli otiči na putovanje sa svojom obitelji? Imate mališana u obitelji i niste sigurni što mu ili joj trebate osigurati za udobno i sigurno putovanje? Za vas smo pripremili nekoliko savjeta koji će vam omogućiti da uživate u svojim putovanjima sa svojim najdražima.

Djeca su veoma osjetljiva na duga putovanja, te je potrebno voditi računa o tome i dobro se pripremiti za sve moguće situacije koje bi mogle iskrsnuti za vrijeme putovanja. Iako treba biti spreman na sve, nema potrebe da cijelu kuću ponesete sa sobom, nego samo ono najbitnije što vam je potrebno kako bi ste imali ugodan odmor.

Također je potrebno naglasiti da sve bitne dječje stvari koje bi vam mogle zatrebati na putu stavite pri vrhu prtljage, kako bi ste u svakom trenutku mogli lako doći do njih. U to spadaju dodatna odjeća, pelene, lijekovi, hrana i ostale neophodne potrepštine koje bi vam mogle zatrebati u bilo kojem trenutku.

Kada krećete na put, najbolje je krenuti u ranim jutarnjim ili kasnim večernjim satima, kada su djeca mirnija nego usred dana. Dijete će vam biti mirnije i ako je umorno, moći će odspavati malo tijekom vožnje, a neće od nestrpljivosti skakati po autu i gnjaviti vas dok vozite.

Za putovanje, potrebno je imati vozilo koje je opremljeno s klimatskim uređajem kako bi ste svom djetetu osigurali ugodnije putovanje. Mala djeca su osjetljivija na veće temperature od odraslih, te ih je potrebno adekvatno zaštititi od njih. Uz klimu, poželjno je nabaviti i štitnike protiv sunčevih zraka za prozore, kako bi ste se zaštitili od štetnih UV zraka tijekom duljih putovanja.

Vozilo u kojem putujete, povremeno je potrebno provjetriti kako bi ušao svježi zrak. U zagušljivim vozilima djeci veoma lako može postati mučno, te kako bi ste to izbjegli, svako malo otvorite prozore na nekoliko minuta. Uz to, pokušajte laganije voziti i ne raditi nagle trzaje i skretanja s vozilom, jer to također utječe na djetetovu mučninu.

Pripremite dovoljno hrane i tekućine za vaše putovanje. Voda i negazirani sokovi su najbolje vrste tekućina za putovanja, osvježavat će vas i spriječiti dehidraciju, pogotovo tijekom ljetnih vrućina. Što se tiče hrane, najbolje je pripremiti svježe voće ili peciva, koji će utažiti glad, ali nisu dovoljno zasitni da bi ste dobili mučninu od njih. Pokušajte izbjeći gazirane sokove, tešku i masnu hranu, te alkoholne napitke.

Ako ćete se pridržavati ovih savjeta, imat ćete mirnije i ugodnije putovanje, pogotovo last minute putovanje, te će vaše dijete biti sretnije i mirnije. Odlučite li se otići na putovanje, cijene možete saznati na Europa last minute cjenik i Daleko putovanje last minute cjenik

Advertisements

One thought on “Putovanje s malom djecom

  1. Pingback: Putovanja – Maldivi | putovanja lastminute

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s