Putovanja u Španjolsku

Putovanja Tenerife

savrseni odmor na obalama tenerifa - daleko putovanje na tenerife

Putovanje predivni Tenerifi

Najveći od svih otoka koji spadaju u Kanarsko otočje , Tenerife je predivno mjesto za opuštanje i odmaranje od užurbanog i stresnog života urbanih metropola – putovanja u Španjolsku.

Svojom ugodnom klimom, prekrasnom prirodom i čistim morem, ovaj otok je privukao i očarao mnogobrojne turiste koji su se odlučili za odlazak na odmor na ovaj krasan otok.

Premda se otok nalazi sjeverno zapadno od Afrike, Tenerifi s ostalim otocima Kanara pripadaju Španjolskoj, te glavni jezik koji se koristi na otoku je španjolski, a novčana valuta je Euro.

Do otoka se najlakše dolazi preko zračne linije, ali ako želite, možete i doploviti s unajmljenim ili svojim brodom, kojeg možete usidriti u jednoj od lokalnih luka.

Klima na Tenerifima ovisi o vašoj geografskoj poziciji na kojoj se nalazite na otoku. Južniji dijelovi otoka imaju topliju klimu, s manjom količinom vjetrova i oborina, što te dijelove otoka čini idealne za uživanje na prekrasnim pješčanim plažama i kupanje u kristalno bistrom moru prepunom morskog života.

S druge strane, sjeverniji dijelovi otoka imaju malo hladniju klimu koja podsjeća na proljetno razdoblje, te su bogatiji šumama i gustim raslinjem, idealno za one koji vole planinariti i mirno šetati kroz šume, pritom uživajući u zvukovima prirode.

Na otoku možete posjetiti mnogobrojne lokacije i imate na izbor veliki broj različitih aktivnosti. Možete s uspinjačom otići do vrha El Tiede, najveće planine u cijeloj Španjolskoj. Uz to, organizirani su i izleti u mnogobrojne prirodne parkove, zoološke vrtove, botaničke vrtove s velikim brojem raznovrsnih tropskih biljaka i još mnogo drugih odredišta.

Otok je i popularno odredište za ronjenje, te mnogi turisti dolaze ovdje samo kako bi mogli roniti u toplom moru, prepunom raznovrsne morske flore i faune. Temperatura mora se kreće od 18°C do 26°C kroz cijelu godinu, što će osigurati svima koji žele uskočiti u njega udobno i opuštajuće kupanje.

Tenerifi vam nude bogatu ponudu lokalne hrane i pića, jela se većinom baziraju na ribi i domaćem voću i povrću. U slučaju da vam se njihova jela ne sviđaju, na otoku postoji mnogo različitih restorana s hranom koju možete naći u urbanim sredinama, te fast food restorani. Na otoku se također nalazi mnogo noćnih klubova koji vam uz najnoviju glazbu nude i mnoga lokalna alkoholna pića poput likera od banane.

Mjesto gdje svatko može naći nešto po svome ukusu ili iskusiti nešto novo i strano, Tenerifi su pravo mjesto za vas. Ako se odlučite na last minute putovanje na Tenerife, sigurni smo kako nećete požaliti, te ćete se s oduševljenjem htjeti vratiti na ovaj prekrasan otok. Otiđite na putovanje u Španjolsku i uvjerite se sami.

Ako želite više doznati o Španjolskoj i prekrasnim mjestima za odmor pogledajte Mallorca Španjolska i putovanja Palma de Mallorca

Cijene putovanja možete saznati na Daleka putovanja last minute cjenik i Europa last minute cjenik

Advertisements

One thought on “Putovanja Tenerife

  1. Pingback: Putovanje Španjolska | putovanja lastminute

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s