Putovanja u Grčku

Putovanja Santorini – Grčka

putovanje santorini - idealan odmor, opustanje, mir i tisina

Santorini – mir i opuštanje

Predivan i romantičan otok smješten na jugu Egejskog mora, nazvan još i Crnim biserom Egejskog mora, zbog svoje karakteristično tamne boje. Nastao je prije otprilike 3500 godina u jednoj od najvećih erupcija ikad zabilježenih u ljudskoj povijesti. Okružuju ga mnoge legende, od kojih je jedna od najpoznatijih da je otok ostatak legendarne Atlantide.

Za otok se također govori da je veoma romantična lokacija, te da zalasci Sunca na Santorini su najljepši na svijetu. Grad na obali sa svojim bijelim kućama i plavim krovovima se ističe poput bijelog bisera, a njegove tamne pješčane i šljunčane plaže su uistinu jedinstvene i prekrasne.

Zbog tih razloga, otok Santorini je idealno mjesto za medeni mjesec ili odredište za romantično putovanje.

Zbog svog geografskog položaja, na otoku uvijek prevladava ugodna klima s malom količinom padalina. Tijekom godine, temperatura varira između 15°C i 34°C. Otok zbog svog vulkanskog tla je mjesto mnogih autohtonih vrsta voća i povrća. Mještani se ponose svojim domaćim vinima koja zbog vrste tla su iznimno suha i specifičnog okusa, te su poznata diljem svijeta.

Uz vina, na otoku rastu još i specifične vrste voća i povrća koje ne možete naći nigdje drugdje, poput iznimno slatkih patuljastih rajčica, bijelih patlidžana koje možete jesti čak i sirove bez posljedica, te vrsta krastavaca koja kad sazori dobiva okus koji je veoma sličan okusu dinje.

Uz predivnu prirodu i čisto more, na otoku možete razgledati mnogobrojne ostatke kulturne baštine, od koje su neki primjerci stari nekoliko tisuća godina. Unatoč tome, grad je prilično razvijen, te vam je spreman pružiti sve luksuze modernog svijeta na koje smo se naviknuli i koji su nam potrebni kao dio svakodnevice. Grad na otoku čak ima i svoju zračnu luku, tako da ne morate presjedati zračne linije ili putovati brodom do otoka.

Zbog svog spoja drevne nepromijenjene prirodne ljepote i luksuza modernog doba, Santorini je otok gdje svatko može naći nešto po svome ukusu, te smatramo da bi ste ga svakako trebali posjetiti jednom u životu.

Pođite na daleko ili last minute putovanje, otiđite na putovanje u Grčku i posjetite Santorine.  Za ljubitelje Grče pregledajte cijelu ponudu putovanja : putovanje na Rodos Grčka, Putovanje na Kos Grčka, putovanje na Kretu Grčka.

Pogledajte ponudu hotela sa cijenama po sezonama – Santorini hoteli ponuda

Ovdje pogledajte cijene putovanja u Grčku

rezervirajte-putovanje

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s