Putovanja u Španjolsku

Putovanje Španjolska

odlazak na put u španjolsku - daleka putovanja

Prekrasne španjolske plaže

Poznato i poželjno turističko odredište koje privlači na milijune turista svake godine, Španjolska je zemlja koja će vas očarati svojim ljepotama, kulturnom baštinom i prirodnim znamenitostima. Smještena na Pirinejskom poluotoku na zapadu Europe, Španjolska se sa svojim obalama nalazi na dva mora, na Sredozemnom moru i Atlantskom oceanu, čineći ovu zemlju s mnogobrojnim prekrasnim plažama idealnom lokacijom za ljetovanje.

Klima u Španjolskoj pretežno ovisi o lokaciji gdje se nalazite. U južnom i istočnom djelu prevladava sredozemna klima, s višim temperaturama od 15°C do 29°C i dugim, toplim i suhim ljetnim razdobljima, dok u središnjem, zapadnom i sjevernom djelu klima je hladnije i temperature iznose u prosjeku od 12°C do 22°C.

U Španjolskoj trenutno živi preko 46 milijuna stanovnika koji su velikom većinom kršćani, a većina gradova je modernizirana i urbanizirana, tako da ćete u njima moći naći sve što bi vam moglo zatrebati za vrijeme vašeg posjeta. Premda je zemlja veoma modernizirana, njezine prirodne ljepote i kulturni spomenici su dobro očuvani, te ćete s oduševljenjem moći u njima uživati.

Nakon samo nekoliko sati putovanja avionom možete biti u Madridu, glavnom gradu Španjolske, koji vam može ponuditi mnogobrojne usluge. Možete razgledati grad, njegovu arhitekturu i stare zgrade i dvorce, posjetiti bogate muzeje, posjet areni za borbu s bikovima, te još mnoge druge tradicionalne znamenitosti. Uz to, organizirani su i mnogi izleti u Španjolsku prirodu, gdje možete promatrati lokalnu floru i faunu i uživati u njihovoj prirodnoj ljepoti.

Ako se odlučite za lastminute putovanje u Španjolsku, kao što su putovanje na Tenerife, putovanja Palma de Mallorca – predivna prirodna ljepota, krasne pješčane i šljunčane plaže, te kulturna baština i tradicije će vas zabaviti i očarati.  Mallorca najveći Španjolski otok koji će vas očarati svojim pejzažem, raznolikošću i klimom.

Odlučite se i vi za putovanje u Španjolsku već danas, te otkrijte sve čari ove lijepe i strastvene zemlje. Cijene putovanja možete lako saznati na Europa last minute cjenik.

Advertisements

One thought on “Putovanje Španjolska

  1. Pingback: Putovanja Tenerife | putovanja lastminute

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s