Putovanja u Španjolsku

Putovanja Mallorca

odlazak na putovanje na mallorcu

Putovanje na Mallorcu

Najveći španjolski otok, smješten jugo-istočno od Španjolske u Sredozemnom moru, Mallorca je savršeno mjesto za odmore, pogotovo u ljetnim razdobljima. Sa svojim divnim i mnogobrojnim plažama, čistim morem i prekrasnom prirodom, Mallorca je mjesto koje će potpuno očarati i zadiviti sve turiste koji se odluče krenuti na jedno od putovanja na Mallorcu.

Otok je podijeljen u nekoliko pokrajina, a glavni grad Palma de Mallorca, nalazi se na jugo-zapadnoj obali otoka, te je njezin najveći grad, u kojem trenutno živi oko 400 000 lokalnog stanovništva. Glavni jezici otoka su španjolski i katalonski, te velika većina stanovnika, ako ne i svi, znaju oba jezika.

Uz to, Gradovi koji se nalaze više uz obale otoka imaju veliki broj stanovnika koji znaju pričati na nekoliko stranih jezika uključujući engleski, francuski, njemački, talijanski i mnoge druge, tako da komunikacija ne bi trebala predstavljati nikakav problem tijekom vašeg boravka na otoku.

Klima na Mallorci je tipična Sredozemna klima, s temperaturama u zimskim razdobljima od 10 do 15°C, dok u toplijim godišnjim razdobljima, ona se popne na 25 do 35°C. Takva vrsta temperature, zajedno s malom količinom padalina osigurat će vam tople i ugodne odmore, te ćete moći uživati u sunčanju na plažama ili u kupanju u toplom i kristalno čistom moru.

Do otoka se može stići na dva moguća načina, avionom ili brodom. Avionom se direktno slijeće na Mallorcu i to u zračnu luku koja se nalazi u glavnom gradu Palmi. U slučaju da se na Mallorcu želite uputiti brodom, morat ćete sjesti na neku od brodskih linija koje voze iz Španjolske na Mallorcu, ili ako želite, možete sa svojim vlastitim brodom doploviti direktno do otoka, te ga tamo usidriti u gradskoj luki. Uz malo sreće, možete pronaći jeftino last minute putovanje na Mallorcu.

Mallorca nudi mnoštvo atrakcija i aktivnosti, te svatko će pronaći nešto po svome ukusu. Na ponudi su vam brojne predivne pješčane plaže s ulazima u toplo i bogato životom more. Možete otići na razgledavanje prirodnih ljepota otoka poput utočišta za mnoge vrste ptica ili istražiti “zmajske špilje”. Uz to na ponudi su vam mnogobrojne morske i kopnene aktivnosti, od jedrenja do planinarenja, koji će osigurati da se dobro provedete i zabavite na svom odmoru.

Predivna priroda, čisto i bistro more, mnogobrojne atrakcije i prijateljski ljudi čine Mallorcu idealnim mjestom za vaš sljedeći odmor. Ako se odlučite za jedno od putovanja na Mallorcu, potpuno smo sigurni da ćete se odlično provesti i s užitkom ćete se vračati iz godine u godinu na ovaj krasan otok. Kako bi ste saznali koje su cijene last minute putovanja na Mallorcu, posjetite Europa last minute cjenik ili Mediteran last minute cjenik.

3 thoughts on “Putovanja Mallorca

  1. Pingback: Putovanje Palma de Mallorca | putovanja lastminute

  2. Pingback: Putovanje Španjolska | putovanja lastminute

  3. Pingback: Putovanja Tenerife | putovanja lastminute

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s