Putovanja last minute / Putovanja u Kinu

Putovanja u Kinu

putovanja u kinu - kina daleka putovanja

Putovanje u Kinu

Zemlja Dalekog istoka s drevnom kulturom, Kina je jedna od lokacija koja svake godine mami milijune turista koji žele iskusiti pravi duh azijske kulture. Treća po veličini država na svijetu s najvećim brojem stanovnika, preko 1,3 milijarde, Kina je turistička lokacija koja se preporučuje ljudima koji žele uživati u potpuno drukčijoj kulturi čija kulturna baština je ostala nepromijenjena tisućama godina.

Glavni grad je Peking s otprilike 20 milijuna stanovnika, te je jedan od političkih, kulturnih, ekonomskih i obrazovnih središta cijele Kine.

Kinu je najbolje posjetiti u proljetno razdoblje, nakon hladne i suhe zime, te prije vlažnog monsunskog razdoblja koje traje u ljetnim mjesecima godine. Sam let nije pretjerano dug, te traje u prosjeku desetak sati, koji najčešće kreće iz Beča i leti ravno za Peking.

Vizu za ulazak u Kinu je potrebno nabaviti prije polaska na putovanje, a nabavlja se u Kineskom konzulatu. Potrebno je ispuniti svu odgovarajuću papirologiju, dobiti posebna odobrenja i nakon nekoliko tjedana čekanja, dobivate turističku vizu koja će vam trajati do 30 dana nakon ulaska u Kinu. Dakako, postoje još i druge vrste viza kao studentska i radnička, ali za njih su potrebni drugačiji formulari i procedure.

Novčana valuta koja se koristi u Kini je yuan, te ju je moguće jedino nabaviti u Kini. Preporučuje vam se da na put ponesete dolare ili eure, te nakon slijetanja u Kinu otiđete u obližnju banku i tamo ih zamijenite za yuan-e. Novac možete razmijeniti i na aerodromu, ali tamo vam uzimaju puno veće provizije za razmjenu nego u banci. Još jedna mogućnost je razmjena na crno, koju bi ste svakako morali izbjegavati, jer je ilegalna, s ogromnim provizijama i nerijetko vam podvale lažan novac.

Za putovanje kroz grad se najčešće koristi podzemna željeznica, koja je najjeftiniji i najbrži oblik prijevoza kroz grad, s jasno označenim stanicama na više jezika. Alternativni načini prijevoza su taksiji i autobusi, te željeznica i avioni za puteve između gradova.

Cijene u Kini nisu toliko niže od domaćih cijena, te mogu varirati od jeftinijih do mnogo skupljih, ovisno o veličini i lokaciji dućana gdje kupujete. Također je bitno spomenuti da je cjenkanje veliki dio njihove kulture, te ako se znate cjenkati, određeni proizvod možete dobiti mnogo jeftinije od “naglašene” cijene.

Cijene putovanja u Kinu po aranžmanima :

1. Kineska tura – Xian – Guilin – Suzhou – Hangzhou – Tongli – Peking

Polazak: 19.10.2013. (13 dana)
Cijena od: 12.940 kn
Datum putovanja: 19.10. – 31.10.2013.
Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 12.490 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.750 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.385 kn

CIJENA UKLJUČUJE: letove Zagreb-Peking i Shanghai-Zagreb, smještaju u hotelima 4* na bazi noćenja s doručkom, sve obroke tijekom boravka u Kini (ručkove i večere), transfere i prijevoz unutar kine (autobusom ,vlakom, zrakoplovima), lokalne vodiče , razglede s ulaznicama prema programu, panoramski razgled Istanbula , hrvatskog vodiča tijekom cijelog putovanja

Cijena ne uključuje: aerodromske i druge pristojbe: 2.385,00 kn (podložne promjenama), troškove ishođenja kineske vize: 230 kn, vize za Tursku: 15 Eura (plaća se na istanbulskom aerodromu),  napojnice (cca 5 USD dnevno).

2. Kina – Peking, Xi’an, Suzhou, Shanghai

Polasci: 8.10.2013. i 1.5.2014. (10 dana)
Cijena od: 9.950 kn
Polasci: 8.10.-17.10.2013 / 1.5. – 10.5.2014.
VRIJEDNOST VIŠE: Međunarodni letovi iz Zagreba Lufthansa + unutrašnji let + noćni vlak Peking – Xi’an + polupansion + sve ulaznice uključene
Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi:
Polaszak 8.10.2013.: 8.950 kn
Polazak 1.5.2014.: 8.250 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.390 kn
Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 3.890 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Kina – Zagreb na ekonomskoj klasi, unutrašnji let na ekonomskoj klasi s lokalnim prijevoznikom unutar Kine, prijevoz vlakom 2.klasa od Pekinga do Xi’ana – spavaća kola,  7 noćenja u hotelima 4* u Kini, obroke prema programu (večere u lokalnim restoranima), svi razgledi i izleti s uključenim ulaznicama, izlet na Veliki kineski zid s uključenim ručkom,  lokalnog vodiča u svakom gradu, pratitelja putovanja, organizaciju i pripremu putovanja te putno zdravstveno osiguranje.

CIJENA NE UKLJUČUJE: zrakoplovnu pristojbu, vizu za Kinu, uslugu posredovanja ishođenja vize, napojnice, osiguranje od otkaza i sve ostalo što nije navedeno pod stavkom “cijena uključuje”.
OBAVEZE DOPLATE: zrakoplovna pristojba 3.890 kn – plaćanje kod rezervacije putovanja, napojnice 35 eur – plaćanje na licu mjesta.

Ukoliko ste zainteresirani zanaše aranžamane  putovanja po Kini molimo nazovite nas telefonom ili nam se javite kroz kontakt obrazac.

Najbolje cijene za last minute putovanja možete pronaći na Daleka putovanja last minute cjenik.

Advertisements

5 thoughts on “Putovanja u Kinu

  1. Pingback: Last minute putovanja | putovanja lastminute

  2. Pingback: Prednosti putovanja – zašto ići na putovanje? | putovanja lastminute

  3. Pingback: Putovanja za novu godinu | putovanja lastminute

  4. Pingback: Putovanje Berlin – Njemačka | putovanja lastminute

  5. Pingback: Prijevare i lopovi na putovanjima | putovanja lastminute

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s