Putovanja u Tursku

Putovanja Turska

putovanje last minute turska

Putovanje u Tursku

Zemlja koja spaja istok i zapad, Turska je sjecište mnogih kultura i običaja, te zbog svog položaja imala je i još uvijek ima veliku važnost u svijetu. Prekrasna zemlja prepuna bogate kulturne baštine, prekrasnih lokacija za razgledavanje i tradicijama starima stotinama godina, čine ovu zemlju veoma poželjnom i popularnom lokacijom za putovanje u Tursku.

Okružena je Europom sa zapada, Rusijom sa sjevera, Azijom s istoka i Bliskim Istokom s juga, te se u njoj vide mnogi različiti utjecaji u kulturi i arhitekturi zemlje. Uz to, zbog svog položaja na Egejskom, Sredozemnom i Crnom moru, zemlja je podijeljena na više regija u kojima prevladavaju drukčiji klimatski uvjeti, te reljef i vegetacija se razlikuju.

Jedna od najznačajnijih lokacija koje bi ste trebali posjetiti u Turskoj je Istanbul, koji je još od davnih vremena bio prijestolnica rimskog, bizantskog i otomanskog carstva, te se grad smatra gospodarskim i kulturnim središtem države. Grad je prepun starinskim ali i modernim kulturnim atrakcijama koje će vas zadiviti. Uz Istanbul, još jedna od atraktivnih lokacija za posjet je Ankara, glavni grad Turske, gdje je sahranjen Mustafa Kemal Atatürka, prvi Turski predsjednik.

Država je velikom većinom Islamska, što znači da većina lokalnog stanovništva su muslimani, dok su druge religije poput kršćanstva i židovstva u značajnoj manjini. U zemlji prevladava umjerena mediteranska temperatura, koja u hladnijim mjesecima iznosi oko 9°C dok se za vrijeme ljetnih mjeseci ona popne do skoro 30°C.

Turska vam može ponuditi mnoštvo atraktivnih kulturoloških lokacija, predivne pješčane plaže koje se protežu kilometrima, toplo i čisto more u kojem se možete okupati i osvježiti, mnoštvo luksuznih hotela, te sve ugodnosti suvremenog svijeta. Zbog tih razloga, svakako vam preporučujemo da se odlučite na last minute putovanje u Tursku, već ove godine. Više o atraktivnim cijenama last minute letova za Tursku na Europa last minute cjenik i Daleka putovanja last minute cjenik.

Advertisements

2 thoughts on “Putovanja Turska

  1. Pingback: Putovanje Berlin – Njemačka | putovanja lastminute

  2. Pingback: Sjeverni Cipar – putovanja | putovanja lastminute

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s