Putovanja u Tunis

Putovanja u Tunis

putovanja u Tunis

Idealan odmor u Tunisu

Tunis – Država smještena na samom sjeveru Afrike, te se svojim sjevernim i istočnim djelom nalazi na Sredozemnom moru, Tunis je spoj dviju klima, ugodne mediteranske i tropske klime gdje svatko može naći svoje idealno mjesto za odmor.

Jedan dio zemlje koji je smješten u Sahari je suha i nemilosrdna pustinja, dok je dio zemlje bliže Mediteranu prepun života i razne vegetacije.

Kao što smo naglasili, država se nalazi u dva različita podneblja, sredozemnom i saharskom. Zbog toga, klimatski uvjeti su veoma drukčiji na sjeveru od juga. U sjevernijim područjima Tunisa, temperature se kreću od 13°C do 32°C, ovisno o godišnjem dobu, dok se temperature u području Sahare kreću od 0°C, pa sve do preko 50°C s veoma malim brojem padalina.

Država je prepuna arheološkim i kulturološkim ostacima, od kojih su neki stari tisućama godina, te ćete pomoću njih moći vidjeti kako su se ljudi ponašali i razmišljali u davnim vremenima. Zadiviti i oduševiti će vas mjesta poput amfiteatra, mnogih muzeja s njihovom kulturnom baštinom, arhitektura gradova, ali i njihova domaća kuhinja i glazba.

Neki od zanata kojima se bave stanovnici Tunisa, a su jako poznati i cijenjeni u cijelom svijetu, su lončarstvo i izrada tepiha. Uz to, postoje i mnogi drugi zanati, a dio njihove kulture je cjenkanje. Ako se ne želite cjenkati s trgovcima, to se može protumačiti kao nepristojno i uvredljivo ponašanje, tako da vam se preporučuje cjenkanje. Tako će trgovci biti sretniji, a vi ćete jeftinije proći u kupovini suvenira.

Tuniška kuhinja se bazira na domaćim sastojcima kao što su voće i povrće, ovčje i goveđe mesu i ribi, ali pošto su na njihovu kulturu dosta utjecale europske države poput Francuske i Italije, na jelovniku možete naći i njihova jela poput raznovrsnih tjestenina, dok su bageti nezaobilazan dio svakog obroka.

Sa svojim prelijepim pješčanim plažama, bogatom i raznolikom kulturnom baštinom, te prelijepom i šarenom prirodom, svakome tko se odluči na putovanje u neku od dalekih zemalja, toplo preporučujemo putovanje u Tunis, pogotovo neko od last minute putovanja.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s