Putovanja u Grčku

Putovanje na otok Kretu – Grčka

putovanja na kretu

Predivne plaže na Kreti

Kreta, Grčka putovanja – Najveći grčki otok, te jedna od najatraktivnijih lokacija, koju svake godine posjećuju milijuni turista iz cijeloga svijeta, te većina ljudi koji se odluče na putovanja u Grčku prolaze kroz zračnu i morsku luku grada Heraklion.

Grad s mnogobrojnim prirodnim ljepotama i bogatom kulturnom baštinom koja samo čeka da ju istražite, čine ovo odmaralište opravdano najatraktivnijom lokacijom u Grčkoj.

Otok Kreta se nalazi na sredozemlju te je klima tijekom cijele godine mediteranska, s velikim brojem sunčanih dana, te ugodnim temperaturama tijekom cijele godine, koje se kreću od 15°C do 35°C.

Uz to, otok Kreta  je pretežno planinsko područje, prekriveno biljkama koje su tipične za mediteransku klimu. Kreta plaže na otoku su mnogobrojne i prelijepe, pješčane, šljunčane i kamenite, tako da svatko može naći nešto po svom ukusu. More je kristalno bistro, čisto i toplo, pogotovo u ljetnom razdoblju, te zove sve na kupanje i zabavu.

Na Kreti uspijevaju masline, vinova loza, te vrste voća i povrća specifične za sredozemlje. Zbog toga, dio lokalnog stanovništva se bavi uz ribarstvom, poljoprivredom i maslinarstvom. zahvaljujući tome, možete očekivati u lokalnim restoranima i konobama tradicionalna jela pripremljenima po drevnim receptima koji su se prenosili s koljena na koljeno. Uz tradicionalna jela, postoje i moderni restorani, tako da nitko neće ostati gladan i svatko može naći nešto po svome ukusu.

Uz bogatu i raznovrsnu floru i faunu, Kreta sadrži i brojne ostatke drevnih civilizacija, od kojih je najpoznatija palača u Knossosu iz Minojskog razdoblja. Uz predivnu arhitekturu i slike, ovu vrstu građevina prate legende kao što su legenda o Minotauru i labirintu, koja se spominje u mnogim drevnim djelima, te je i dan danas poznata.

Predivan krajolik, ugodna mediteranska klima, toplo i čisto more, bogata kulturna baština i srdačni ugostitelji pobrinut će se da se maksimalno opustite i uživate na svom odmoru, te da ćete se vraćati iz godine u godinu na ovaj predivan i jedinstven otok. Provjerite ponudu najpovoljnijih last minute putovanja na Mediteran last minute cjenik i Jadran last minute cjenik

Ovdje pogledajte cijene putovanja u Grčku

rezervirajte-putovanje

2 thoughts on “Putovanje na otok Kretu – Grčka

  1. Pingback: Putovanja u Grčku | putovanja lastminute

  2. Pingback: Putovanja Santorini – Grčka | putovanja lastminute

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s